dijous, 9 d’abril del 2015

Islam: la religió que Déu va revelar al profeta Muhammad




Islam significa "submissió de l'individu a la voluntat de Déu". És la nova religió que Déu va revelar al profeta Muhammad i que aquest va predicar a partir de l'any 622 (data que assenyala l'inici del calendari islàmic, l'hègira).

L'Islam és una nova forma d'adoració, una nova manera de viure i una nova mentalitat que propugna la constitució d'una comunitat de creients en la qual tot-hom té idèntics privilegis i obligacions i on l'única obediència és la que lliga el creient amb Déu; per tant, necessita d'un seguit de disposicions tant de caràcter social com polític per a regir-se, que van ser recollides a l'Alcorà (revelacions fetes per Déu al profeta mitjançant l'arcàngel Gabriel), la Sunna (fets i gestes del profeta) i als Hadit (sentències atribuïdes al profeta o als seus successors).

L'Islam es considera hereu del cristianisme i del judaisme, religions també revelades, els practicants de les quals són definits com a "pobles del llibre" i per tant "protegits", però creu que la revelació feta per Déu a Muhammad és la definitiva

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada